Postat de in categoria Arhiva anunturi.

Legumele produse in serele moderne de la SC Domeniul Public Turda SA se bucura de mare succes in pietele din Turda dar si la Campia Turzii. in fiecare zi, cei de la societatea aflata in subordinea Consiliului local Turda, recolteaza cantitati importante de rosii, castraveti, ardei si chiar fasole.
Sere Unele dintre aceste legume ajung pe taraba din piata agroalimentara centrala sau in cea din cartierul Oprisani, in micro III, altele sunt vandute pe piata de en-gros. La Campia Turzii, rosiile si castravetii sunt vandute catre consumatori in pietele orasului dar mai ales miercurea cand, in orasul vecin, este zi de targ.

intr-o luna calendaristica, specialistii in legumicultura si floricultura de la SC DPT Turda, condusi de inginerul Maria Thumbnail imageHarceaga, au recoltat aproape doua tone de ciuperci, 10 mii de bucati de salata (care a ajuns la a doua serie), 2,5 tone de spanac, 1700 de bucati ardei iute, marar si patrunjel peste 2000 de legaturi, 2000 de bucati gulii si 50 000 de flori pentru primarie si populatie, dar si conopida si ceapa verde. Cei de la DPT vand, intr-o saptamana, peste 300 de kg de castraveti.

Rosiile castravetii, ardeii si fasolea se vor afla pe taraba Domeniului Public Turda pana la finalul lunii octombrie. Si asta pentru ca serele de acolo sunt moderne si bine intretinute, sistemul de umidificare este si el de ultima generatie. in plus, pentru reducerea costurilor, se foloseste apa de ploaie colectata de pe acoperisurile serelor intr-un bazin care asigura apa necesara pentru zeci de zile.

Sere Dar succesul vanzarii catre populatie este dat de calitatea acestor legume. La fel putem vorbi despre toate produsele turdenilor de la serele DPT, toate legumele fiind de provenienta naturala, fara interventii artificiale nocive corpului uman.

Comments are closed.